Skip to content

Kinetische installatie

ontroerwoud350rpAl meer dan tien jaar werkt multimediakunstenaar Wim Vonk aan zijn Ontroerwoud: een ruimtelijke installatie van enorme proporties.
Het is een constellatie van curiosa, een perpetuum mobile en een mega-muziekmachine in één.

Ontroerwoud straalt een enorme levensvreugd uit en een gevoel dat ‘alles kan’. Alle onderdelen hangen of staan ogenschijnlijk willekeurig naast of op elkaar gestapeld, maar alles blijkt fijnzinnig gecomponeerd. Het steeds labyrintischere Ontroerwoud is nooit ‘af’ en verandert continu van compositie. Ook in CBK krijgt het werk een nieuwe vorm. Bovendien blijft Wim Vonk tijdens de hele expositieperiode elementen toevoegen en wijzigingen aanbrengen.

Kunstenaars uit binnen- en buitenland participeren door voor kortere of langere tijd eigen werk in Ontroerwoud te integreren. Daarnaast brengen theatermakers, performers, muzikanten of geluidsmakers de installatie regelmatig nóg meer tot leven. Ontroerwoud is dan ook geen statische tentoonstelling maar een levendig Gesamtkunstwerk, een festival, een happening.

lees meer over de geschiedenis van het project

Stichting Polderlicht

Stichting Polderlicht initieert en organiseert sinds 2001 met enige regelmaat grotere en kleinere kunstprojecten (met de nadruk op lichtkunst) in de openbare ruimte van Amsterdam (en met name in Oost.) Polderlicht streeft ernaar om grote groepen mensen op laagdrempelige wijze met kunst in aanraking te laten komen zonder al te veel concessies te doen aan kwaliteit of toegankelijkheid. Polderlicht werkt intuïtief, is wars van vakjargon en heeft door de jaren een eigen, herkenbare signatuur ontwikkeld.  
www.polderlicht.com

logo-ontroerwoud