Skip to content


sprankelende opening
17.00 – 20.00
met:

RAUHER ENGEL, dansperformance
BABAK AMERI, muziek
ARIEL ALVAREZ zal Ontroerwoud verbinden met DADA en Afrika. Praatje en performance.
MARJA VAN PUTTEN hijst de Ontroerwoud vlag.


14.30
– Mrs Pilgrimm


12.30 uur
Amsterdams Pianodocenten Kollektief

programma de Vrije Vleugel

14.30
– Margherita Bergamo

dans en choreografie, Telma Ha
met Christian Chamoun  en Wijnand van Klaveren


15.00 – 16.00 uur
Klaas vertelt…

Klaas de Jonge verhalen naar aanleiding van beelden uit zijn collectie Afrikaanse kunst in relatie tot Ontroerwoud.

logo-ontroerwoud


14.30
– Deutsche Ashram

bestaat uit Ajay Saggar (gitaar, effecten, loops) en Merinde Verbeek (zang.) Zij spelen eigen composities waarin krautrock-invloeden worden gecombineerd met Cocteau Twins-achtige sferen, even volumineus als dromerig. Hun debuutelpee Deeper And Deeper staat op het punt van verschijnen en klinkt zoals de titel belooft. Luister hier: https://soundcloud.com/

– G.W. Sok.

is het pseudoniem van Jos Kleij. Na dertig jaar zijn militante teksten te hebben gezongen (of beter gezegd: te hebben gedeclameerd) in de legendarische punkband The Ex, hield Sok het voor gezien. Rustiger kreeg hij het niet: momenteel verzorgt hij de vocalen in maar liefst tien (!) verschillende bands, waaronder King Champion Sounds en Cannibales et Vahinés. Solo brengt hij Nederlandstalige gedichten die zowel bijtend als grappig zijn
gwsok.bandcamp.com/


15.00 – 16.00 uur
Klaas vertelt…

Deze datum en tijd is veranderd. Niet op donderdag 13 maar op woensdag 12 oktober vanaf 15.00 vertelt Klaas de Jonge verhalen naar aanleiding van beelden uit zijn collectie Afrikaanse kunst in relatie tot Ontroerwoud.


18.00 uur
Verfaksie: R Moett

Marja van Putten zal een werk van Wim Vonk op overwogen wijze met verf behandelen. Hoe ver mag de interventie van een andere kunstenaar in het werk van Wim Vonk gaan?
marjavanputten.nl

agenda

14.30

Voorprogramma

Louisa Lilani & John Prop, Loes Diephuis en John Prop (resp. zang en gitaar/piano) zijn de mensen achter stichting Polderlicht. Tussen pakweg 1999 en 2006 traden ze regelmatig op met lieve liedjes die uitblonken in eenvoud. Want waarom drie akkoorden gebruiken als het ook met twee kan? Speciaal voor Ontroerwoud diepen ze eenmalig een handvol liedjes uit het verleden op.

iNana & Carles

iNANA werkt samen met verschillende filmmakers, beeldend kunstenaars, dansers en schrijvers, omdat ze verschillende disciplines wil combineren. Terwijl ze in Barcelona woonde werd ze verliefd op het geluid van de cello. Sinds die tijd speelt ze vaak in een niet versterkte opstelling, alleen zijzelf en haar partner Carles die de cello prachtig bespeelt, een perfecte combi, niet alleen muzikaal…
iNana.at

Tussen de optredens door:

Su Tomesen

Interventie van een Javaanse plastic verkoper.
Ik bied typisch Indonesische plastic producten aan: rijst lepels, waterschepjes, droogrekken etc. Toko is deel 1 van de serie deel ‘Plastic Indonesia’.
sutomesen.nl/toko

Werner Art Generator

Werner Art Generator komt met drie kunstenaars uit Duitsland en Tsjechië: Holger Wendland, Mykola Dzhychka en een vrouwelijke kunstenaar.


14.30

– Isidoor Wens

THOUGHTS is een sound performance waar Isidoor Wens, door gebruik te maken van de klavier, toonvibratiecommunicatie wil bewerkstelligen. In ‘a split second’ gaan toonsoorten frequentiebanen zoeken die een dans vormen tussen de piano en de geluiden van de installaties.
performance artots.nl/isidoor/
artots.nl/isidoor/